Välj en sida

Stringhyllan – Hyllsystemet med stort H, formgivet av Nisse Strinning.

“Vissa ting blir så starkt förknippade med en tid att de blir tidlösa. detta gäller i hög grad för nisse strinnings hylla string. det kan tyckas märkligt att något så enkelt och oansenligt som denna lilla nätta, lätta hylla med sina tunna gavlar blivit en av 1900-talets främsta designikoner.

Och orsakerna är flera. den smala förpackningen är enkel och billig att frakta, hyllan är lätt att montera, hyllplanen går snabbt att flytta. olika stora böcker får plats och hålls på plats av gavlarna. Den är stabil och kan byggas ut i alla riktningar, antingen väggytan är stor eller liten så fungerar String. Det är gaveln som ger hyllan sin karaktär. elegant och finlemmad är ståltråden, överdragen med plast. En smäcker ”stege” som klättrar uppåt väggarna. fiffig, föränderlig, flexibel… det är inte konstigt att string blev älskad av efterkrigstidens frihetstörstande européer. I synnerhet av de unga, de som då började kallas tonåringar.

Utan en tävling utlyst av bonniers folkbibliotek 1949 hade den troligen aldrig satts i produktion. Det stora bokförlaget Bonniers insåg att om svenska folket skulle börja köpa böcker måste de ha någonstans att förvara böckerna. Hyllan skulle vara billig, enkel att skicka, lätt att montera och sätta upp. en sådan hylla hade länge funnits i Nisse Strinnings tankar. Han vann förstås första pris.

Inget är för oansenligt för att inte kunna bli bättre. så skulle man kunna sammanfatta nisse strinnings syn på livet. i honom förenas uppfinnarens krav på funktion med estetens känsla för proportioner och detaljer.”

Här hittar du inspiration till din egen Stringhylla, och prova gärna byggprogrammet där du får fram mått, färger och pris för din tilltänka variant av stringhyllan.

Stringhyllan består av flertalet olika delar som du själv enkelt och smidigt kan kombinera efter behov och smak. Det finns olika varianter av gavlar, en väggavel i två olika storlekar eller en golvgavel i tre olika höjder. Väggavlarna går att få i djupet 20 alternativt 30cm medan golvgavlarna finns i djupet 30cm. Välj mellan färgerna svart, vitt eller grått på dina gavlar. String hyllplan finns att få i både trä och numera nytt för 2017, i metall. De finns i två storlekar: 58 eller 78cm, i två olika djup: 20 eller 30cm för att passa till de olika gavlarna. Hyllplanen i trä finns i sju olika varianter: vitt, svart, grått, ek, valnöt, ask eller svartbetsad ask. Metallhyllplanen finns i samma storlekar som trähyllplanen samt med hög alternativt låg kant.

Och sist men inte minst den berämda String Pocket hyllan som finns i hela elva fina utföranden.

Vi har de flesta utföranden och delar till din Stringhylla i lager, kontakta oss gärna för mer information. 

Stringhyllan - Nisse Strinning

Du måste vara inloggad för att kunna spara en favorit.

Har du inget konto måste du först registrera dig.

Logga in

Registrera

Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy.

Tillagd i kundvagnen