Välj en sida

News for fall – Vitra

Det Schweiziska varumärket Vitra lanserar inför hösten/vinter 2023 ett antal fantastiska nyheter och uppdateringar. Bland dessa nyheter finner vi designikoner från Eames Collection av designerduon Charles & Ray Eames. Eames duon räknas till de mest viktiga formgivarna under 1900-talet. Deras arbete spänner över möbeldesign, film foto och utställningsdesign. Paret Eames har en viktig och stor roll hos varumärket Vitra. Det var genom dem som Vitra började sin resa som möbeltillverkare. Inte enbart genom sina innovativa produkter utan även deras designfilosofi lever kvar och fortsätter att skapa företagets värderingar, vivioner och mål. Sedan Vitra introduserade Eames produkter på den europeiska marknaden på 1950-talet har portföljen ständigt expanderats med flertalet nya produkter och uppdateringar. För parte Eames stod den kreativa processen aldrig still – det var naturligt för dem att fortsätta förbättra produkterna även om de redan var lanserade. Det var även minst lika viktigt för dem att skapa ett samarbete där familjen kunde samarbeta med Vitra, inte enbart för att vara säkra på god kvalitet men även för att bevara hållbarheten. Detta samarbete forsätter än idag mellan Eames familjen och Vitra, för den här säsongen har Vitra återbesökt stolarna Eames Aluminium, Soft Pad Group samt den ikoniska Lounge chair. Dessa kollektioner är nu tillgängliga i klädsel av tyg och inte enbart läder som så länge funnits på marknaden. Eames Lounge Chair kläs nu även i ett mjukt, vacker bouclé tyg Noubia.

Eames Lounge chair fabric

Ultimat komfort var en av Charles & Ray Eames främsta mål när de tog fram Lounge chair. Deras strävan efter en mjuk och behaglig känsla fick dem att experimentera med olika läder och tyger. Efter lanseringen av Lounge Chair 1956 var en tygklädd variant av fåtöljen tillgänglig i en kort period och endast en liten upplaga var producerad.

Nu år 2023 relanserar Vitra Eames Lounge Chair med tygklädsel. Tyget vid namn Nubia är ett mjukt bouclé tyg med liv i sig, vilket ger möbelikonen ett varmt och ombonat intryck. Istället för att levereras som vanligt i plats kommer Nubia varianten att levereras i ett elegant bomullstyg.

Mattplacering för matgruppen

Eames Aluminium & Eames Soft Pad group

Eames Aluminium Chair och Eames Soft Pad Chair rankas som de mest signifika och framstående designs under 1900-talet. För konstruktionen av dess stolar gick Eames-paret ifrån sin annars så populära skalstols-princip. De sträckte istället ett stycke tyg eller läder mellan två aluminiumelement för att skapa en spänd men eleastisk sittyta. Soft Pad stolarna är mjukare och mer volyminiösa än Aluminium Chair men utan att göra avkall på dess cleana siluett. Alla stolar har samma lätta och eleganta utseende och i generationer har deras ikoniska form varit ett signum för många smakfulla hem, kontor och konferensrum. Vitra har producerat Aluminium och Soft Pad Chairs i samma höga kvalitet i årtionden och använder sig fortfarande av samma tillverkningsprocess som Eames kontoret tog fram sedan start. Med undantag för ett par anpassningar efter dagens tekniska spcifikationer.

I september 2023 lanserar Vitra nya klädselalternativ i tyg för både Aluminium Chair och Soft Pad Chair Group.

Mattplacering för matgruppen

Du måste vara inloggad för att kunna spara en favorit.

Har du inget konto måste du först registrera dig.

Logga in

Registrera

En länk för att ställa in ett nytt lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Välj de sätt som du skulle vilja höra av oss

Dina personuppgifter kommer användas för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, hantera åtkomst till ditt konto och för andra ändamål som beskrivs i vår integritetspolicy.

Tillagd i kundvagnen